Griesmeel pudding met bessensaus
Deze griesmeelpudding met bessensap saus is een gemakkelijk te maken klassieker.
Door de toevoeging van eidooiers en opgeklopt eiwit wordt deze griesmeel pudding nog lekkerder.
De combinatie van de zachte textuur van de pudding en de smaakvolle saus zorgt voor een verrukkelijke smaakbeleving.
Ingrediënten
De griesmeel pudding2 eiwitten
100 gram suiker
snufje zout
1/2 vanille stokje
875 ml melk
125 ml slagroom
100 gram griesmeel
2 eidooiers
De bessensap saus
1,5 dl water
ongeveer 2 eetlepels aardappelzetmeel
pijpkaneel
2,5 dl bessensap
3 eetlepels suiker
Bereiding
De griesmeel pudding
- Klop de eiwitten en een snufje zout in een vetvrije kom stijf.
- Klop aan het eind 25 gr suiker erdoor.
- Breng de melk met vanille stokje en slagroom aan de kook.
- Voeg de rest van de suiker met de griesmeel aan de kokende melk toe.
- Blijf hierbij vooral goed doorroeren zodat de griesmeel niet gaat klonteren.
- Kook de griesmeel 4 tot 8 minuten door totdat je een stevige griesmeelpap hebt.
- Roer de 2 eidooiers los met 2 eetlepels van de griesmeelpap en roer dit mengsel vervolgens door de rest van de griesmeelpap.
- Spatel het opgeklopte eiwit door de griesmeelpap en gaar dit nog heel kort mee.
- Haal de pan van het vuur.
- Vis het vanillestokje uit de pap.
- Giet de griesmeelpap in een met koud water omgespoelde puddingvorm en dek de bovenkant af met plastiekfolie.
- Zet dit minimaal 2 uur in de koelkast.
De bessensap saus
- Roer wat aardappelzetmeel met water tot een papje.
- Kook 1,4 dl water met het pijpkaneel. Laat dit even trekken.
- Voeg de bessensap en suiker bij het water.
- Giet het aardappelzetmeel papje er al roerende in.
- Neem zodra de saus kookt de pan van het vuur.
- Verwijder het pijpkaneel en laat de saus afkoelen.
Meer bekijken
Volg ons op facebook @molendekoe. Voor meer heerlijke recepten of kom langs bij ons op Molenaarsplein 26, 3851 MZ Ermelo.
We zien je graag.