Broodpudding
Broodpudding - Recept van December
Kerst is een gezellige tijd waarbij vaak veel wordt gegeten. Het is zonde om de restjes brood weg te gooien. Daarom is het een goed idee om er iets lekkers van te maken, zoals bijvoorbeeld een broodpudding. Op die manier geniet je nog langer van het kerstgevoel en hoef je geen eten weg te gooien.Ingrediënten
8 sneetjes brood, zonder korst3 eieren
80 gr suiker
400 ml melk
1 grote appel, in blokjes
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepel rozijnen
1 theelepel kaneel
Boter om in te vetten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180 graden.2. Laat de rozijnen in water wellen.
3. Snijd het brood en de appel in grove dobbelstenen.
4. Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
5. Leg het brood vermengd met de appel blokjes in de ovenschaal.
6. Klop de eieren met de melk en suiker los en verdeel deze over het brood.
7. Bestrooi met de gewelde rozijnen en kaneel.
8. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven.
9.Als hij erg donker wordt, kun je hem afdekken met aluminium folie.
De broodpudding is het lekkerst als hij warm gegeten wordt.